Ισχυρή αναμένεται να είναι και εφέτος η παρουσία της AEGEAN στη θερινή τουριστική περίοδο του 2024, προσφέροντας περισσότερους προορισμούς και αυξημένο αριθμό θέσεων, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επεσήμανε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης στο Ντουμπάι ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε τολμηρές κινήσεις. Αντίθετα, επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να διατηρήσει τη σταθερή πολιτική που έχει χαράξει στην εταιρεία. Βασική προτεραιότητά του θα είναι το συμφέρον των πελατών, της εταιρείας και των μετόχων, προστατεύοντας τα επιτεύγματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων λειτουργίας της.

Το πρόγραμμα της AEGEAN για φέτος περιλαμβάνει την προσφορά 13,4 εκατομμυρίων θέσεων, αριθμός αυξημένος κατά 6% σε σχέση με πέρυσι. Σημαντικό είναι ότι η αύξηση αυτή δεν αφορά μόνο την περίοδο υψηλής κίνησης (Ιούνιος-Αύγουστος), αλλά επεκτείνεται και στο υπόλοιπο του έτους. Για παράδειγμα, κατά το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου σημειώνεται αύξηση της τάξεως του 12% έως 14%.

Η κατανομή των θέσεων είναι ισομερής μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο δίκτυο εξωτερικού και ειδικά στους νέους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι, το Βίλνιους, το Παλέρμο και το Σεράγεβο. Επιπλέον, σημαντική έμφαση δίνεται σε παραδοσιακούς προορισμούς, όπως η Ιταλία, η Ιβηρική Χερσόνησος με Ισπανία και Πορτογαλία, η Τουρκία και η Κύπρος.

Το 2024, η AEGEAN θα διαθέσει συνολικά 19,5 εκατομμύρια θέσεις, σε σύγκριση με τα 18,7 εκατομμύρια του 2023.

Παράλληλα η AEGEAN ενισχύει επίσης τη βάση της στη Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας τους προορισμούς από 9 το 2019 σε 20, καθιστώντας το αεροδρόμιο Μακεδονία έναν από τους πιο ενισχυμένους κόμβους της. Αυτή η στρατηγική κίνηση αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία στους επιβάτες της στη Βόρεια Ελλάδα, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό.

Στον άμεσο σχεδιασμό της AEGEAN είναι η επέκταση σε νέους εκτός ΕΕ προορισμούς από το 2026 και μετά, υποστηριζόμενη από την προσθήκη τεσσάρων νέων αεροσκαφών μεγάλης χρονικής εμβέλειας, ικανών να καλύπτουν αποστάσεις έως και 7,5 ώρες πτήσης. Αυτά τα αεροσκάφη θα επιτρέψουν την είσοδο σε αγορές όπως οι χώρες του Κόλπου, της Κεντρικής Αφρικής και της Ασίας.

Η προσθήκη αυτών των νέων αεροσκαφών θα επιτρέψει στην AEGEAN να προσφέρει ένα νέο είδος προϊόντος σε αυτές τις αγορές, με αεροσκάφη μικρότερης χωρητικότητας που προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, δορυφορικό ίντερνετ και πρόσθετες προτάσεις ψυχαγωγίας. Αυτή η στρατηγική κίνηση αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών των επιβατών και στη δημιουργία μιας ακόμα πιο ελκυστικής εμπειρίας ταξιδιού, ενισχύοντας παράλληλα την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, η AEGEAN έχει εκκινήσει ένα πρόγραμμα για οικογένειες με μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα, προσφέρει εισιτήρια με έκπτωση 60% για τα παιδιά κάτω των 12 ετών και χωρίς χρέωση για τα βρέφη, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2024. Η προσφορά ισχύει για αγορές εισιτηρίων που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα και για 4 ημέρες.