Η μάχη για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην πρωτεύουσα της χώρας μας, την Αθήνα, είναι διαρκής και απαιτεί καινοτόμες πρωτοβουλίες, όραμα και πολιτική βούληση.

Αρκεί μία βόλτα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας για να αντιληφθεί κανείς ότι υπάρχει μία κρίσιμη μάζα κτιριακού αποθέματος, που χρίζει αποκατάστασης, στη βάση των αρχών της «πράσινης», της κυκλικής οικονομίας αλλά και της ανάγκης εξεύρεσης στέγης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Από την επίσημη καταγραφή, προκύπτει ότι ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της πόλης, προσεγγίζει τα 1.500 ακίνητα ιδιοκτησίας του δημοσίου αλλά και πολλά ιδιωτικά, τα οποία, λόγω κυρίως οικονομικής δυσπραγίας ή κληρονομικών ζητημάτων, εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους.

Η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε, της οποίας έχω την τιμή να προϊσταμαι, έχει ανοίξει ήδη τον διάλογο για τη Στρατηγική Ανάπλασης του Κέντρου της Αθήνας, την οποία ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης προκρίνει – και δικαίως – ως ένα από τα κρίσιμα στοιχήματα της επόμενης θητείας του, προκειμένου να αναδειχθεί και να ενισχυθεί η ταυτότητα της πόλης των Αθηνών και να βελτιωθούν περαιτέρω οι κοινωνικές υποδομές της και συνολικά το επίπεδο ζωής των κατοίκων της.

Η πόλη είναι οι κάτοικοί της! Είμαστε όλοι μας! Πρωταρχική μας έγνοια δεν μπορεί να είναι άλλη από τη στήριξη των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Είναι διαρκής υποχρέωση και καθήκον μας η εξεύρεση και δημιουργία ακόμα περισσότερων κοινωνικών υποδομών.

Η διασφάλιση κοινωνικής κατοικίας είναι αναγκαία, αλλά και εφικτή. Χρηματοδοτικές δυνατότητες υπάρχουν και η ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε, έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων.

Η διατήρηση και αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς και η αναγέννηση της πόλης και των κοινωνικών της υποδομών με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων υψηλής ποιότητας, αποτελούν εθνικό στόχο που θα κινητοποιήσει τον Ελληνισμό και θα ενώσει όλους του Έλληνες στα επόμενα χρόνια.

Με μπροστάρη τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλάζουμε την πόλη! Η Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής και την υπηρετούμε με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Η Αθήνα Ψηλά, γιατί εκεί της αξίζει να είναι!

  • Χρόνης Ακριτίδης, Τοπογράφος -Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.», Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη