Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, ποζάρουν χαμογελαστοί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram. Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται πως ο βασιλιάς θα επιστρέψει σύντομα στα δημόσια καθήκοντά του ύστερα από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης μετά την πρόσφατη διάγνωση του καρκίνου του.

«Για να σηματοδοτήσουν αυτό το ορόσημο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε κέντρο θεραπείας του καρκίνου την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα συναντηθούν με ειδικούς γιατρούς και ασθενείς», τονίζεται ακόμη και διευκρινίζεται ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη από μια σειρά εξωτερικών υποχρεώσεων που θα αναλάβει ο βασιλιάς Κάρολος τις επόμενες εβδομάδες.

«Επιπλέον, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα φιλοξενήσουν τον Αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, για κρατική επίσκεψη τον Ιούνιο, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης της Βρετανίας.

Σημειώνεται ακόμη ότι καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της Στέψης, ο Κάρολος και η Καμίαλ «παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για τις πολλές ευγένειες και τις ευχές που έλαβαν από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των χαρών και των προκλήσεων του περασμένου έτους».

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο, ο Κάρολος είχε ακυρώσει όλες τις επίσημες, δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά συνέχισε να εκτελεί κάποια από τα καθήκοντά του, όπως τις εβδομαδιαίες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. Είχε εμφανιστεί δημοσίως για τελευταία φορά στις 31 Μαρτίου, όταν παρέστη στην επίσημη λειτουργία για το Πάσχα και στη συνέχεια χαιρέτισε το πλήθος που τον περίμενε υπομονετικά έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Γουίνδσορ.