Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου.

Στη Μητρόπολη προσήλθαν για την ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου εκπρόσωποι των κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας αλλά και απλοί πολίτες. Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί ημέρα πένθους και νηστείας για τη χριστιανοσύνη, καθώς κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Ιησού.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, αφού ο Ιησούς αποκαθηλώνεται και τοποθετείται στον Επιτάφιο. Η ατμόσφαιρα έξω από τη Μητρόπολη ήταν κατανυκτική. Οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα, ενώ πλήθος κόσμους ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Ο επιτάφιος έφτασε μέχρι την πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το «παρών» εκ μέρους των κομμάτων στη Μητρόπολη Αθηνών, έδωσαν ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, η υποψήφια ευρωβουλευτής Νόνη Δούνια, ο εκλεγμένος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Η ατμόσφαιρα και έξω από την Μητρόπολη ήταν κατανυκτική, με τις καμπάνες να ηχούν πένθημα και πλήθος κόσμου να ακολουθεί την περιφορά του Επιταφίου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Αθηνά Λινού και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.