Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέταος (ΕΛΟΓΑΚ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το μεσημέρι κτηνοτρόφοι από τη βόρεια Ελλάδα.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την τακτοποίηση του μητρώου ζώων, τη διασταύρωση των στοιχείων και την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων».

Μεταξύ άλλων, ζητούν να πληρωθούν άμεσα αποζημιώσεις, εξισωτική, ΦΠΑ και πετρέλαιο, να μπει «φρένο» στην περαιτέρω μείωση της τιμής του γάλακτος, να αποκτήσουν εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΟΓΑΚ και να τούς παραχωρηθεί γραφείο εντός των κτιρίων του οργανισμού.

Όπως επισήμανε ο Δημήτρης Καμπούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων η φετινή τιμή του γάλακτος καταγράφεται ήδη μειωμένη από 0,2 λεπτά έως και 0,10 λεπτά, ενώ από τις μεγάλες βιομηχανίες προοιωνίζεται περαιτέρω κάμψη για το 2011, ως και 20%.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης ανέφερε ότι, στις 5 Σεπτεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων έχει εκλογές στη Λάρισα και σύμφωνα με δέσμευση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την ολοκλήρωσή τους, θα γίνει πραγματικότητα και η εκπροσώπηση των Ελλήνων κτηνοτρόφων στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΟΓΑΚ.