Ο Τζέιμς Καφετζής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Γεια σου» και μίλησε για την αποχώρησή του από το Survivor αλλά και το ναυάγιο του πατέρα του όσο εκείνος βρισκόταν ακόμα μέσα στο παιχνίδι.

«Πήγα στο Τόκιο φέτος για να γίνω σούσι σεφ. Είχα δηλώσει να πάω σε μία σχολή και το 2021 πριν το Survivor αλλά «έσκασε» το lockdown στην Ιαπωνία και το ανέβαλα. Η σχολή αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στις 6.000 αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η ζωή εκεί πέρα είναι πάνω-κάτω στις ίδιες τιμές με την Ελλάδα…. Σπούδασα Χημεία και ήθελα να μπω στην Οξφόρδη, όχι επειδή ήθελα να γίνω χημικός αλλά μου άρεσε το αντικείμενο. Πέρασα και κάποιες συνεντεύξεις αλλά δεν με πήραν. Δόξα τω Θεώ έχουμε μία επιχείρηση στη Ρόδο που πηγαίνει πολύ καλά», είπε αρχικά ο Τζέιμς Καφετζής για την επαγγελματική του πορεία.

Η Μαρία Μπακοδήμου τον ρώτησε για την περιπέτεια του πατέρα του με τον πρώην παίκτη του Survivor να απαντά: «Ο πατέρας μου ήταν ανέκαθεν λίγο πειρατής, ήθελε να πάρει ένα σκαφάκι και να κάνει τον γύρο του κόσμου. Έχω κάνει κι εγώ αρκετά ταξίδια μαζί του».

Για την ημέρα που έγινε το ναυάγιο αποκάλυψε: «Έφτασε στα Γκαλαπάγκος, ήταν 7 μέρες στη θάλασσα και έπαθε ζημιά στη μηχανή. Έπεσε σε τρικυμία, έσπασε και το κατάρτι. Ήταν μόνος του. Ξεκίνησε να παίρνει νερά. Ο εξοπλισμός που του είχε αγοράσει η μητέρα μου της έστειλε μήνυμα SOS και αυτή και ο αδελφός μου τρελάθηκαν. Τον έπαιρναν τηλέφωνο και δεν μπορούσαν να τον βρουν. Βρήκαν το σημείο μέσω GPS, ήταν στη μέση του πουθενά. Έστειλαν ένα καράβι, τον γύρισαν πίσω στον Παναμά και μετά το Survivor πήγα εγώ και τον βρήκα εκεί».