Η τετραετία που πέρασε ήταν μια χαμένη ευκαιρία για την Αθήνα. Η διοίκηση του κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίστηκε από αποσπασματικότητα, αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια ενώ ή έμφαση ήταν πάντα στην επικοινωνία αντί της ουσίας.

Όμως, η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη: Στα δομικά, διαχρονικά προβλήματα της πρωτεύουσας, έρχονται να προστεθούν οι σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Δεν γίνεται να πορευτούμε με τις παρωχημένες λογικές του παρελθόντος.

Εμείς έχουμε όραμα για την πόλη και ισχυρή βούληση ώστε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αναγκαίες αλλαγές που θα καταστήσουν την Αθήνα μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και ανθεκτική.

Πρώτο μας μέλημα αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Με άμεσες παρεμβάσεις για την καθαριότητα, τον φωτισμό και την ασφάλεια. Ταυτόχρονα, θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο και θα προχωρήσουμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής στην πόλη. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στην αναγέννηση των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης και την άρση των εσωτερικών ανισοτήτων με ένα πλέγμα άμεσων και στοχευμένων παρεμβάσεων και τη διοχέτευση των αναγκαίων πόρων σε αυτές. Οι παραμελημένες γειτονιές της Αθήνας θα ξαναβρούν τη ζωντάνια και την ταυτότητά τους.

Θα είμαι ξεκάθαρος: Δεν με ενδιαφέρει να κόβω κορδέλες σε έργα βιτρίνας. Μεγάλοι Περίπατοι δεν θα υπάρξουν από εμένα. Θα προχωρήσω σε έργα ουσίας που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα της πόλης. Κυρίως, εφόσον οι πολίτες με εμπιστευτούν, θα είμαι Δήμαρχος των κατοίκων. Δήμαρχος που θα υπηρετεί τους κατοίκους και τις ανάγκες τους και όχι Δήμαρχος παρατηρητής και σχολιαστής των γεγονότων, αδύναμος για τις αναγκαίες διεκδικήσεις αλλά και ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα της πόλης.

Η Αθήνα είναι για εμάς μια τεράστια πολιτική, κοινωνική και περιβαλλοντική πρόκληση. Ζητάμε από τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να μας εμπιστευτούν. Έχουμε όραμα, έχουμε συνολικό σχέδιο , έχουμε δυνατή ομάδα.

  • Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων