Στοχευμένες περιοδείες σε περιοχές στις οποίες τα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας πήραν υψηλά ποσοστά στις εθνικές εκλογές και δείχνουν να τα διατηρούν και στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται ενόψει των ευρωεκλογών πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει τους τόνους και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους που μπορεί να ψήφισαν την Ελληνική Λύση ή τη Νίκη τους καλεί να προχωρήσουν σε μια ανασκόπηση από τις εθνικές εκλογές έως σήμερα και να δουν αν τελικά εξαπατήθηκαν.

«Θα ήθελα να αναλογιστούν αυτοί οι συμπολίτες μας αν πραγματικά τα κόμματα αυτά δικαίωσαν τις προσδοκίες σας ή αν απλά ήταν μία φωτοβολίδα, ένα πυροτέχνημα, που ουσιαστικά, πολιτικά σας εξαπάτησαν. Και να αναλογιστούν ότι η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη σήμερα, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας, είναι η μεγάλη μας παράταξη, η Νέα Δημοκρατία», είπε μιλώντας στην Κατερίνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνη

Βάζοντας στο στόχαστρό του τον Κυριάκο Βελόπουλο αλλά και τον Δημήτρη Νατσιό, τους κατηγόρησε ότι καπηλεύτηκαν την πίστη και την ορθοδοξία και διεμήνυσε ότι χριστιανόμετρο δεν υπάρχει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποιώντας την αποκατάσταση των σχέσεων της ΝΔ με την Εκκλησία, επικαλέστηκε την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, ενώ διεμήνυσε σε όσους ενδύονται τον μανδύα του πατριώτη ότι ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. «Σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα της χώρας, σε αυτούς που ενίσχυσαν το κύρος της χώρας, σε αυτούς που μας επιτρέπουν πια να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με νέα αυτοπεποίθηση. Σε αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν ότι διπλωματία σοβαρή δεν κάνεις με φωνές και κορόνες, αλλά με αυστηρές διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην καρδιά της Μακεδονίας σε δύο περιοχές όπου τόσο η Ελληνική Λύση όσο και η Νίκη σημείωσαν υψηλά ποσοστά στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Και θα προτάξει εκτός από τον προεκλογικό λόγο και τα διλήμματα των ευρωεκλογών, τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Το πρωί (10.00) μαζί με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, σε Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής των Ριζωμάτων θα παρουσιάσει το «Ψηφιακό Σχολείο» το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει το Ψηφιακό Φροντιστήριο, διαδικτυακά μαθήματα, τα οποία θα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές από ακριτικές και νησιωτικές περιοχές.

Η πρώτη πιλοτική φάση θα αφορά δύο μαθήματα: τα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά του Γυμνασίου. Από τον Σεπτέμβριο 2024, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου θα εφαρμοστεί σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις 11:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με πολίτες στη Βέροια.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

Στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά.

Επιστολή – παρέμβαση για την ακρίβεια

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η σημερινή ημέρα όμως είναι σημαντική και για άλλον έναν λόγο. Ο πρωθυπουργός θα αποστείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με στόχο να αναδείξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το θέμα των τιμών των προϊόντων των πολυεθνικών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στην επιστολή αναμένεται να αναφέρει ότι δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε διαφοροποιήσεις τιμών στα ελληνικά σούπερ μάρκετ σε σχέση με σούπερ μάρκετ σε άλλες χώρες.

Θα ζητήσει ευρωπαϊκές παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε εναρμόνιση τιμών απέναντι στις πολυεθνικές που μπορεί να εκμεταλλεύονται την παρουσία τους σε κάποιες χώρες.

Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία προκειμένου να κινητοποιήσει την Ευρώπη για να δώσει λύσεις σε φλέγοντα και πανευρωπαϊκά ζητήματα.

Το ίδιο είχε πράξει με την πανδημία και τον εμβολιασμό αλλά και με την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. «Όλες οι προηγούμενες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού είχαν χειροπιαστά αποτελέσματα και στόχος είναι να επαναληφθεί αυτό», έλεγαν οι ίδιες πηγές.