Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 3-0, η Άρσεναλ νίκησε με 3-2 εκτός έδρας την Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι και παρέμεινε στην κορυφή της Premier League, έχοντας όμως περισσότερα ματς από τη Μάντσεστερ Σίτι, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί, θα το παλέψουμε όμως μέχρι και το τελευταίο λεπτό της σεζόν», είπε ο Μικέλ Αρτέτα και οι Κανονιέρηδες δείχνουν όντως έτοιμοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για κατάκτηση του τίτλου, παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη επί της Τότεναμ. Μια νίκη που την έστειλε στους 80 βαθμούς και στο +4 από τη Σίτι, η οποία όμως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ντέρμπι, πέτυχε γκολ στο 13′ με τον Χάβερτς που ακυρώθηκε για οφσάιντ και τελικά άνοιξε το σκορ αμέσως μετά, στο 15′, με αυτογκόλ του Χόιμπιεργκ μετά το κόρνερ του Σάκα. Έτσι έγινε το 0-1 και στο 27′, λίγα λεπτά μετά το δοκάρι που είχαν οι γηπεδούχοι με τον Ρομέρο, έγινε και το 0-2 με το πλασέ του Σάκα μετά την πολύ ωραία μπαλιά του Χάβερτς.

Η ομάδα του Αρτέτα έβαλε, έτσι, βάσεις νίκης και στο 38′ ο Χάβερτς με κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Ράις, ανέβασε το σκορ στο 0-3. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων που μετέτρεψαν το ματς σε θρίλερ…

Στο 64′ ο Ρομέρο με πλασέ, μετά το μεγάλο λάθος του Ράγια, μείωσε σε 1-3 και στο 87′ ο Σον με πέναλτι, μετά το μαρκάρισμα του Ράις στον Ντέιβις, μείωσε σε 2-3. Η Τότεναμ πίεζε, πλέον, συνεχώς για την ισοφάριση, η Άρσεναλ όμως κατάφερε να κρατήσει το σκορ και να πάρει μια μεγάλη νίκη, παραμένοντας δυνατά στη μάχη του τίτλου.