Ο Γιούργκεν Κλοπ πριν μερικούς μήνες έριξε κεραυνό εν αιθρία, προαναγγέλλοντας την αποχώρησή του. Οι ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου γνώριζαν έγκαιρα ώστε να αναζητήσουν τον διάδοχο, και κατέληξαν στον τεχνικό της Φέγενορντ Άρνε Σλοτ.

Αφού ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση και αποδόθηκαν οι τιμές στον Γερμανό αναμορφωτή της, η ομάδα από το Μέρσισαϊντ σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα την κίνηση αυτή. Ο Σλοτ έχοντας το προνόμιο να είναι ο πρώτος Ολλανδός προπονητής στην ιστορία της ομάδας, πιάνει δουλεία από πρώτη Ιουνίου.

Arne Slot to become Liverpool FC's new head coach 🔴

Posted by Liverpool FC on Monday, May 20, 2024

«Μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι ο Άρνε Σλοτ συμφώνησε να γίνει ο νέος προπονητής του συλλόγου, αναλαμβάνοντας επίσημα τη θέση την 1η Ιουνίου 2024, με την επιφύλαξη άδειας εργασίας», ανακοίνωσε η αγγλική ομάδα.

«Ο 45χρονος θα ενταχθεί στους «Κόκκινους» από τη Φέγενορντ ενόψει της σεζόν 2024-25, αφού επετεύχθη συμφωνία με τον σύλλογο Eredivisie για τις υπηρεσίες του.
Ο Σλοτ θα αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του στο τέλος της τρέχουσας εκστρατείας», πρόσθεσε.

Made memories in Rotterdam…Ready to be a Red.

Posted by Feyenoord Rotterdam on Monday, May 20, 2024

Άκρως επιτυχημένος στη Φέγενορντ

Ο Ολλανδός προπονητής θα φτάσει μετά από τρεις άκρως επιτυχημένες σεζόν με τη Φέγενορντ, κατά τη διάρκεια των οποίων την οδήγησε στον τίτλο του πρωταθλήματος το 2023 και αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Eredivisie σε δύο περιπτώσεις.
Πιο πρόσφατα, βοήθησε τον σύλλογο του Ρότερνταμ να κερδίσει στο κύπελλο (KNVB Cup) τον Απρίλιο, αφού νίκησαν τη NEC Ναϊμέγκεν με 1-0 στον τελικό.

Πριν μετακομίσει στη Φέγενορντ, ο Σλοτ κατείχε τη θέση του προπονητή της ΑΖ Άλκμααρ και την είχε οδηγήσει στη δεύτερη θέση του πίνακα, υστερώντας από τον πρωτοπόρο Άγιαξ μόνο στη διαφορά τερμάτων, όταν η ολλανδική σεζόν ακυρώθηκε λόγω Covid-19 το 2019- 20.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, λειτούργησε κυρίως ως μέσος, αγωνιζόμενος για τις Τσβόλε, NAC Μπρέντα, Σπάρτα Ρότερνταμ και PEC Τσβόλε πριν κρεμάσει τα παπούτσια του το 2013.

Πηγή: ΑΠΕ