Το Πάσχα πλησιάζει και το πιθανότερο είναι να έχετε κλείσει πού θα πάτε. Ωστόσο, αν δεν έχετε κανονίσει ή ψάχνετε για μια κοντινή απόδραση, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, είναι η Κορώνη. Που ακόμη κι αν δεν έχεις… μπάρμπα σε αυτή, υπάρχει λόγος για να πας!

Στην αρχοντική Κορώνη, τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου πραγματοποιείται στα γραφικά δρομάκια της. Οι πιστοί ακολουθούν τον Επιτάφιο, περνώντας με κεριά και φαναράκια από τα στενά της πόλης, για να καταλήξει η περιφορά στο πανέμορφο κάστρο της Κορώνης σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Στην Κορώνη αναβιώνουν κάθε χρόνο το Πάσχα το έθιμο της βαρκαρόλας στο λιμάνι. Οι ψαράδες προσκαλούν κάθε χρόνο τους επισκέπτες να μπουν στα καΐκια και να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.

Γενικότερα, η παραλιακή κωμόπολη της Μεσσηνίας αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών. Τα λευκά ασβεστωμένα δρομάκια, τα γραφικά μαγαζάκια, τα χρωματιστά παράθυρα στα σπίτια και το λιμάνι της, δίνουν την αίσθηση ενός νησιωτικού οικισμού. Και αυτό είναι ακόμη ένα επιπλέον στοιχείο, που κάνει την Κορώνη να ξεχωρίζει.

Το διάσημο κάστρο της

Το κάστρο της Κορώνης είναι το μοναδικό που κατοικείται μέχρι σήμερα, ενώ υπήρξε ένα από τα καλύτερα οχυρωμένα και ισχυρότερα της Πελοποννήσου. Αποτελεί ένα από τα κομψότερα δείγματα της βενετσιάνικης φρουριακής αρχιτεκτονικής και κυριεύει με τον όγκο του σχεδόν ολόκληρο το ακρωτήριο Ακρίτας, στο νότιο άκρο του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Μέσα στο κάστρο υπάρχει ένας μικρός οικισμός με σύγχρονες, ιδιωτικές κατοικίες. Η πρόσβαση εδώ πραγματοποιείται από την βόρεια πλευρά του κάστρου -βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο στην προσπάθεια των κατοίκων του να προφυλαχθούν από τις επιδρομές των κατακτητών και των πειρατών- όπου εντοπίζεται και η κύρια είσοδός του.

Δείτε φωτογραφίες:

Κορώνη
Κορώνη
Κορώνη
Κορώνη
Κορώνη
Κορώνη
Κορώνη