Αλήθεια, σκέφτεστε καλύτερο σκηνικό από αυτό; Να βρίσκεστε δηλαδή σε μία ξένη πόλη, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, απίστευτα κτίρια, ιστορικά μνημεία, όμορφους δρόμους και υπέροχες γωνίες, με τον ανοιξιάτικο ήλιο να την «λούζει»; Κι εσείς να ανακαλύπτεται αυτές τις όμορφες εικόνες με τα πόδια.

Γιατί εδώ που τα λέμε, σαν το city break δεν έχει, να γνωρίζεις δηλαδή μία άγνωστη σε εσένα πόλη. Και να απολαμβάνεις την περαντζάδα στους δρόμους της. Αν ψάχνεις μία τέτοια πόλη για να ζήσεις ένα ανάλογο σκηνικό με το παραπάνω, η ηλιόλουστη Σεβίλλη είναι αυτό που ζητάς.

Σεβίλλη

Το ιστορικό κέντρο της ισπανικής πόλης είναι ένας λαβύρινθος από στενά μεσαιωνικά δρομάκια, ενώ η πρώην τσιγγάνικη συνοικία Triana, μια από τις γενέτειρες του φλαμένκο, έχει γίνει το πιο hipster στέκι της Σεβίλλης.

Σεβίλλη

Επισκεφτείτε – πάντα με τα πόδια – τον καθεδρικό ναό για να θαυμάσετε το μέγεθός του –ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο– αλλά και τον τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου. Μπορείτε επίσης να ανεβείτε στο La Giralda, το καμπαναριό που κάποτε ήταν ο μιναρές του τζαμιού που βρισκόταν σε αυτό το σημείο.

Σεβίλλη

Μια μικρή βόλτα μακριά, το βασιλικό παλάτι Alcázar χτίστηκε από τους Μαυριτανούς πάνω σε ρωμαϊκά θεμέλια, ενώ μετά την ανακατάληψη της πόλης προστέθηκαν και άλλα παλάτια. Βγείτε στα πλακόστρωτα, δαιδαλώδη δρομάκια της Santa Cruz, της εβραϊκής συνοικίας, όπου τα πολύχρωμα σπίτια με τα μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια ανοίγονται σε πλατείες γεμάτες πορτοκαλιές.

Σεβίλλη

Στη συνέχεια ακολουθήστε τους ντόπιους για έναν περίπατο στις όχθες του ποταμού Guadalquivir, περνώντας από τον Torre del Oro, που χτίστηκε για πρώτη φορά τον 13ο αιώνα. Απολαύστε τη θέα προς την πολύχρωμη τσιγγάνικη συνοικία Triana, μια γειτονιά που αξίζει να εξερευνήσετε για τα αυθεντικά tapas bars, το ζωηρό πνεύμα και το πάθος που διακρίνει τις παραστάσεις φλαμένκο.

Σεβίλλη
Σεβίλλη