Μπορεί η Μπογκοτά και τα τελευταία χρόνια και το Μεντεγίν να είναι οι πιο δημοφιλείς πόλεις της Κολομβίας, όμως, υπάρχουν και άλλα μέρη στη λατινική χώρα που είναι εξίσου ενδιαφέροντα για να τα επισκεφτεί κανείς.

Ανάμεσά τους και η Popayán, η λευκή πόλη, ένα μέρος με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, αλλά και γαστρονομικό, αφού αποτελεί δημοφιλή προορισμό των καλοφαγάων που θέλουν να ζήσουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Ωστόσο, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι το λευκό χρώμα που επικρατεί στα κτίρια, από τα σπίτια μέχρι τα δημόσια κτίρια και ιστορικά μνημεία.

Τι να δείτε στη λευκή πόλη

Η Popayán είναι μια πόλη που προσκαλεί τον επισκέπτη να την ανακαλύψει, περπατώντας. Εξάλλου, το κέντρο είναι εύκολα προσβάσιμο για να το περπατήσετε με τα πόδια, ενώ στους δρόμους και τις πλατείες της «λευκής πόλης» θα δείτε υπέροχα ιστορικά μνημεία και κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που θα σας εντυπωσιάσουν.

Ποπαγιάν

Morro del Tulcan: Από αυτόν τον λόφο, τον οποίο αποκαλούν κιαι «πυραμίδα», μπορείτε να απολαύσετε την καλύτερη πανοραμική θέα προς την λευκή πόλη. Εδώ, βρίσκεται και το εντυπωσιακό άγαλμα του Sebastián de Belalcázar.

Ποπαγιάν

Βασιλική του καθεδρικού ναού της Παναγίας της Κοίμησης της Θεοτόκου: Το αρχικό κτίριο καταστράφηκε το 1566 και ξαναχτίστηκε αργότερα σε νεοκλασικό στιλ. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του ναού, είναι είναι ο θόλος του που φτάνει τα 40 μέτρα ύψος.

Ποπαγιάν

Πάρκο Caldas: Βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής πόλης Popayán. Γύρω του υπάρχουν σημαντικά κτίρια, όπως το Δημαρχείο, το Παλάτι του Αρχιεπισκόπου ή ο Πύργος του Ρολογιού, αλλά και μουσεία κι εκκλησίες

Ποπαγιάν

Ερμιτάζ του Jesús Nazareno: Μια μικρή εκκλησία, αλλά γοητευτική και πολύ αγαπητή από τους ντόπιους. Χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, το 1983 υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, αλλά ανακαινίστηκε σύντομα.