Μια 18χρονη γυναίκα στην Κίνα, ονόματι Xiaoyu, σύμφωνα με τη South China Morning Post, έφτασε μέχρι τη νοσηλεία καθώς αποδείχτηκε ότι είχε αποκτήσει εμμονική συμπεριφορά προς τον σύντροφό της. 

Η παράξενη συμπεριφορά της Xiaoyu ξεκίνησε κατά το πρώτο έτος φοίτησης στο Πανεπιστήμιο, όταν άρχισε να αποκτά περίεργη εξάρτηση από τον φίλο της απαιτώντας συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για το πού βρισκόταν. Ο ίδιος άρχισε να ασφυκτιά από την τόση προσκόλληση, αλλά η κατάσταση έγινε χειρότερη όταν η Xiaoyu τηλεφώνησε στον φίλο της πάνω από 100 φορές μέσα σε μια μέρα κι εκείνος δεν απάντησε. 

Η ίδια αναστατώθηκε τόσο πολύ ώστε άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε στο σπίτι. Ο φίλος της φοβούμενος για τη συνέχεια, κάλεσε την αστυνομία και από εκεί σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. 

Ο γιατρός που την εξέτασε αναφέρθηκε σε μια ιδιαίτερη κατάσταση εμμονής, ενώ είπε πως η ίδια του δήλωσε ότι «ανέμενε να απαντήσει στις κλήσεις και τα μηνύματά της αμέσως».

Αν και δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την πάθηση της Xiaoyu, είπε ότι συχνά εμφανίζεται σε άτομα που δεν είχαν μια υγιή σχέση με τους γονείς τους κατά την παιδική τους ηλικία.