H Καλιφόρνια μπορεί να εγκαινιάσει μια σιδηροδρομική γέφυρας υψηλής ταχύτητας που κόστισε στους φορολογούμενους 11 δισεκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκε εννέα χρόνια για να κατασκευαστεί, αλλά δεν οδηγεί πουθενά.

Οι επικριτές – συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Tesla, Elon Musk και του δημιουργού του Dogecoin, Billy Markus, καναν καυστικά σχόλια για την αρχή σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας της Καλιφόρνια, αφού καυχιόταν από πέρυσι για την ολοκλήρωση μιας «Οδογέφυρας του ποταμού Fresno», που καθυστερούσε πολύ με στόχο να συνδέσει το Σαν Φρανσίσκο με το Λος Άντζελες.

«Αυτό είναι το πιο αξιοσημείωτο ανθρώπινο επίτευγμα που έγινε ποτέ», έγραψε αστειευόμενος ο Markus, ο δημιουργός του κρυπτονομίσματος jokey, την Παρασκευή στο X.

«1600 πόδια σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας μετά από 9 χρόνια και 11 δισεκατομμύρια δολάρια χρειάζονται περίπου 5 λεπτά για να περπατήσετε τα 1600 πόδια, οπότε μια σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας για αυτό είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση», πρόσθεσε ο Markus.

«Η Καλιφόρνια είναι τόσο ικανή», έγραψε επίσης.

Ο Elon Musk δημοσίευσε επίσης emoji που κλαίει για να εκφράσει τα συναισθήματά του σχετικά με το έργο που φέρεται να κινδυνεύει να ακυρωθεί.

Αυτό συμβαίνει παρά τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων που έχουν ήδη ξοδευτεί στο έργο του σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας από το Λος Άντζελες προς το Σαν Φρανσίσκο.

Όπως αναφέρει η nypost, το παραπάνω ποσό περιλαμβάνει τόσο τη γέφυρα, όσο και άλλες εργασίες στην πρώτη φάση της διαδρομής υψηλής ταχύτητας, η οποία εκτείνεται από το Bakersfield βόρεια του Λος Άντζελες έως τη Merced, η οποία απέχει περίπου 80 μίλια από την περιοχή Bay.

Οι επικριτές του έργου στάθηκαν και σε προηγούμενη ανάρτηση της σιδηροδρομικής αρχής, διαφημίζοντας ότι η γέφυρα του ποταμού Fresno στην κομητεία Madera είναι μια από τις «πρώτες ολοκληρωμένες σιδηροδρομικές κατασκευές υψηλής ταχύτητας».

«Σε μήκος σχεδόν 1.600 πόδια, τρένα υψηλής ταχύτητας θα ταξιδεύουν πάνω από την κοίτη του ποταμού», ανέφερε η εταιρεία στο X.

default

Αν και οι εκτιμήσεις για την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής αναφέρουν ότι θα κοστίσει στους φορολογούμενους περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Μάρκους σχολίασε γράφοντας:

«ουάου, τόσο εντυπωσιακό, ανυπομονώ μέχρι το έτος 2400 να τελειώσει για 700 τετράκις δισεκατομμύρια δολάρια».

Ο επιχειρηματίας κεφαλαιούχος Πάτρικ Μπλούμενταλ ανέφερε ότι η αρχή θα πρέπει να σταματήσει να επαινεί τον εαυτό της, δημοσιεύοντας μια ανάλυση της έλλειψης προόδου που έχει σημειώσει το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής.

«Ολοκληρώθηκαν 0,3 μίλια. Μετά από 15 χρόνια. Μετά από 11,2 δισεκατομμύρια, δηλαδή, 36,96 δισεκατομμύρια δολάρια ανά μίλι», έγραψε στο X.